2014 Mobile GIS Symposium

Friday, September 19, 2014: 9:00 am – 4:30 pm

Oregon Coast Community College - 400 SE College Way  Newport, OR 97366


Map:  http://www.oregoncoastcc.org/central-campus-google-maps


Symposium by the Sea Registration: http://ccgisug2014mobile.eventbrite.com


Goals:
  • Provide the why, how and experiences of using mobile GIS in the real world
AGENDA
8:30 am – 9:00 am:   Registration
9:00 am – 9:15 am:   Welcome, Introductions, Instructions, Overview, OR-URISA  (15min)
9:15 am – 9:30 am:   Overview of Topic - What is mobile GIS? What is GPS?  (15min)

9:30 am – 10:15 am:  John Sharrard (ESRI) - Catching up with Esri's mobile GIS solutions. Featuring "Collector for ArcGIS" and "Web App Builder" (45 min)
10:15 am – 11:00 am:  Jim Lahm (Elect Data Corp) - Using ArcGIS Mobile and Trimble Positions with ArcGIS 10.2 Tips and Tricks  (45 min)

11:00 am – 11:30 pm:  BREAK AND DISCUSSIONS

11:30 pm – 12:10 pm:  Kenneth Bay (ODOT) - An overview of the Oregon Realtime Geographic Network (ORGN) Technology and
system
(40 min)

12:10 pm – 1:30 pm:  LUNCH

1:30 pm – 2:15 pm:  
Craig Greenwald and Rich Ash (GeoMobile Innovations Inc) - Working with Real-Time High Precision GPS/GNSS in ESRI's Mobile GIS Software  (45 min)
2:15 pm – 2:45 pm:   Laura Stimely (DOGAMI) Oregon Beach Morphology Studies using Real-Time Kinematic Differential Global
Positioning RTK-DGPS)
  (30 min)

2:45 pm – 3:10 pm:   BREAK AND DISCUSSIONS

3:10 pm – 3:40 pm:   Matt Freid (City of Portland) - Discover Portlandmaps - New Easy Access to Public Data  (30 min)

3:40 pm – 4:00 pm:   Eric Halverson (CLPUD) - Transmission Line Maintenance Work using Google Earth and iOS Tools (20 min)

4:00 pm – 4:15 pm:   Closing and Cleanup

4:30 pm – ???? pm:   Rogue Ales Public House After Hours Fun - 748 SW Bay Blvd, Newport, OR




About the Central Coast GIS Users Group

The Central Coast GIS Users Group (CCGISUG) was formed to promote networking between GIS professionals, students, and others on the Central Oregon Coast involved in mapping and geospatial technologies and to provide the opportunity for them to exchange ideas and experiences; address common problems and concerns; obtain advice; and participate in training and education. We meet bimonthly on the second Wednesday from 12:15 to 1:45. Membership is free!

For more information please visit http://www.orurisa.org/ccgisug.  To join our listserv, please contact Sandy Gruber (sandyg@lincolncity.org).

© ORURISA
Powered by Wild Apricot Membership Software