2012 Oregon Coastal Web Mapping and Geo-enabled Tools Meeting

May 16, 2012: 8:30 am – 4:30 pm

Community Room, Oregon Coast Community College, Newport, Oregon

Directions: http://maps.google.com/maps?q=44.602461,-124.043995
(there is nothing in the imagery, but it is there.)



Registration: http://ccgisugwebmapping2012.eventbrite.com

Goals:
  • Provide an overview of various web mapping tools and services; how to use them, how to consume them, and everything in between.
Agenda
9:00 am – 9:30 am      Registration and lunch orders (30 minutes)
9:30 am – 9:45 am:     Introduction and Welcome (15 minutes)
9:45 am – 9:55 am: 
   John Sharrard - Web Mapping Overview(10 minutes)
9:55 am – 10:30 am: 
  John Sharrard (ESRI) - Web mapping and applications with ArcGIS Online (30 minutes)
10:30 am – 11:00 am:  BREAK (30 minutes)
11:00 am – 12:00 am: 
Rachel Nehmer, Mukesh Subedee (USGS) - Overview of using and creating Web Map Services (60 minutes)

12:00 pm – 1:30 pm:  LUNCH


1:30 pm – 2:00 pm:  
Eli L Adam (Lincoln County, Oregon) - Web GIS for Local Government with GeoMoose(30 minutes)
2:00 pm – 2:30 pm:   Dr. Helen Jenny (OSU) - Web Map Design (30 minutes)
2:30 pm – 3:00 pm:   BREAK (30 minutes)
3:00 pm – 3:30 pm:  
 Melanie Frazier - Basic Web Mapping with Google Fusion Tables (30 minutes)
3:30 pm – 4:00 pm:   Tim Welch, Matt Perry (Ecotrust) - Madrona - Create. Analyze. Decide. (30 minutes)
4:00 pm – 4:15 pm:   Closing (15 minutes)
4:15 pm – 4:30 pm:   Clean up (15 minutes)

4:45 pm –
>:    Rogue Ales Public House (748 SW Bay Blvd. Newport, OR 97365)


Please download our full meeting program!


About the Central Coast GIS Users Group

The Central Coast GIS Users Group (CCGISUG) was formed to promote networking between GIS professionals, students, and others on the Central Oregon Coast involved in mapping and geospatial technologies and to provide the opportunity for them to exchange ideas and experiences; address common problems and concerns; obtain advice; and participate in training and education. We meet bimonthly on the second Wednesday from 12:15 to 1:45. Membership is free!

For more information please visit http://www.orurisa.org/ccgisug.  To join our listserv, please contact Sandy Gruber (Sandy@lincolncity.org).

© ORURISA
Powered by Wild Apricot Membership Software